.st0{fill:#FFFFFF;}
__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"70cf1":"Royal Blue"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Word Financieel intelligent en maak de beste geldkeuzes.

Ontdek hoe je makkelijk geld kunt besparen, meer geld kunt gaan verdienen en hoe je een vermogen kunt opbouwen. Stapsgewijs naar een financieel gezonder leven.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"55c7c":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"55c7c":{"val":"var(70cf1)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"55c7c":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Ontdek de mogelijkheden

Review: Blijvend Zelfvertrouwen 

 augustus 31, 2018

Door  KramerTalks

Om maar gelijk zelfverzekerd de pijnpunten op tafel te leggen, iedereen is wel eens onzeker. Dit komt door een gebrek aan zelfvertrouwen en kan je goed belemmeren in het dagelijks leven. Als iedereen wel eens kampt met gebrek aan zelfvertrouwen, zijn er vast oplossingen voor, toch? Ja is het antwoord als het aan Frank de Moei ligt. Hij heeft een online cursus ontworpen om blijvend je zelfvertrouwen en zelfwaardering te vergroten. Een heel mooi initiatief, maar heeft deze eCursus ook echt waarde en is het de investering waard. KramerTalks waagt de gok en zoekt het voor je uit. In dit artikel gaan wij dieper in op (gebrek aan) zelfvertrouwen en gaan wij de online cursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei eens goed onder de loep nemen.

Wat is zelfvertrouwen

De definitie van zelfvertrouwen is ‘een gevoel van vertrouwen in eigen capaciteiten, kwaliteiten en oordeel’. Dit betekent dat iemand gelooft in eigen kunnen, in zijn of haar eigenwaarde en in eigen beslissingen. Mensen met zelfvertrouwen geloven in hun eigen vaardigheden en talenten. Zij vinden dat zij het waard zijn om gewaardeerd te worden, succesvol en gelukkig te zijn. En zij vertrouwen op hun eigen gevoel en intuïtie om hen te leiden in het maken van de juiste keuzes en beslissingen. Dit zijn hele mooie eigenschappen en hebben zeker niks met arrogantie te maken. Arrogantie komt namelijk voort uit een gebrek aan zelfvertrouwen, omdat jij je dan beter wilt voor doen, om het gebrek aan zelfwaardering te compenseren. Heb jij zelfvertrouwen en zelfwaardering, dan straal je dit op een natuurlijke positieve manier uit.

Negatieve gevolgen van gebrek aan zelfvertrouwen

Bij een gebrek aan zelfvertrouwen ga jij je anders gedragen dan dat jij eigenlijk zou willen. Het liefst leef jij het leven vol uit, met veel sociale contacten en doe je wat jij wilt doen. In de praktijk werkt een gebrek aan zelfvertrouwen je hierin flink tegen. Je hebt de neiging om jezelf klein te houden. Dit kan zich uiten in verlegenheid. Dit komt voort uit het idee dat jij niet zoveel waard bent en daarom niet in de belangstelling kan, mag en durft te staan. Dus kies je voor de veilige weg door je rustig en afzijdig te houden en je eigen mening niet te verkondigen.

Omdat jij ook jouw mening voor je houd en zelf geen beslissingen durft te maken, maak jij jezelf afhankelijk van anderen. Je denkt dat de ander beter in staat is om beslissingen te nemen en verantwoordelijkheid te dragen. Jij kunt dit immers niet en de ander zal dit wel beter kunnen, vind jij. Heel zonde, want hierdoor doe jij nooit echt wat jij wilt, maar leef je het leven van de ander.

Dit zijn al twee pijnlijke punten, maar het gaat verder. Mensen met weinig zelfvertrouwen hebben de neiging erg kritisch naar zichzelf te kijken. Ze vinden dat ze nooit genoeg gedaan hebben en denken altijd dat ze beter kunnen. Hoe hard ze ook werken, het is nooit voldoende. Ze zijn beter in zichzelf te bekritiseren dan in zichzelf te complimenteren. Als je hun een compliment geeft, dan zeggen ze: Ach, het stelde niks voor. Iedereen had dat kunnen doen. Zo goed was het niet.

Mensen die onzeker zijn gaan vaak overcompenseren, ook wel overcompensatie genoemd. Dit komt voort uit het willen compenseren van je onzekerheden. Dit is de “allergevaarlijkste” eigenschap van iemand met weinig zelfvertrouwen. Dit omdat je hiermee ook anderen kunt kwetsen, om jezelf beter te voelen. Een goed voorbeeld hiervan zijn pesterijen. Niet alleen kinderen pesten, maar volwassenen doen dit ook. Roddelen valt naar mijn mening ook onder pesterijen. Iemand met een gebrek aan zelfvertrouwen kan anderen omlaag halen, om zichzelf beter te voelen. In de realiteit maakt het je alleen maar kwetsbaarder en word je hierom minder gewaardeerd. Ook stoer doen valt onder overcompensatie.

Ook is het mogelijk een opschepper te worden. Iemand die zichzelf steeds complimenten geeft. Want iemand moet het toch doen? Dit zijn mensen die altijd maar benadrukken hoe goed ze zijn, ook zonder dat je erom hebt gevraagd. Daar komt het stukje arrogantie aan bod. Zoals je ziet is arrogantie niet hetzelfde als zelfvertrouwen, maar juist bij een gebrek aan.

Positieve gevolgen bij het hebben van zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen is één van de belangrijkste eigenschappen die je kunt ontwikkelen. Het heeft een enorme invloed op de kwaliteit van je leven en is de basis voor veel aspecten in jouw leven.
Het neemt negatieve aspecten in het leven weg en zal er veel positieve aspecten aan toevoegen. Onder andere geluk, geluk is gevoel van vreugde, plezier, bevrediging en waardering in je leven.

Persoonlijk succes
Dit is naar mijn mening de belangrijkste reden om te werken aan je zelfvertrouwen. Persoonlijk succes is het bereiken van de doelen die jij de moeite waard vindt. Hiervoor heb je zelfvertrouwen nodig omdat de meeste doelen niet vanzelf worden bereikt. Je moet uitdagingen aangaan en barrières overwinnen om te bereiken wat je werkelijk wilt. En dus moet je jezelf motiveren. Als je geen vertrouwen hebt in eigen kunnen, is het moeilijker deze motivatie te vinden om de stappen te zetten die nodig zijn. Welke doelen jij ook hebt, het zijn jouw doelen en jij zal erin moeten geloven. Je kunt hierin niet bouwen op anderen. Hiervoor is zelfvertrouwen nodig, omdat vaak ook het resultaat niet direct zichtbaar is.

Positieve verwachtingen
Het leven zit vol uitdagingen. De meeste mensen kunnen heel veel uitdagingen aangaan, mits ze een positieve uitkomst verwachten. Zelfvertrouwen geeft, zoals gezegd, een gevoel van vertrouwen in eigen kunnen en dit stelt je in staat, ondanks de uitdagingen, stappen te zetten in de richting van je dromen. Dat lukt beter als je een positieve verwachting van de uitkomst hebt.

He who says he can and he who says he can’t are both usually right

Gezonde relaties
Een gezonde relatie wordt gekenmerkt door twee zelfstandige mensen die een positieve invloed op elkaar hebben en elkaar accepteren zoals ze zijn. Mensen met weinig zelfvertrouwen hebben de neiging om zichzelf afhankelijk te maken van een ander of, ter compensatie, de ander te willen domineren. Acceptatie van een ander begint bij acceptatie van jezelf en dit is de basis van zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen helpt om sterker in het leven te staan en met vertrouwen relaties aan te gaan.

Geestelijke stabiliteit
Iemand met veel zelfvertrouwen is niet zo snel van zijn of haar stuk te brengen. Zelfvertrouwen geeft rust en zorgt ervoor dat iemand niet door het minste of geringste negatief wordt beïnvloed. Stabiliteit wil zeggen dat je niet continue grote hoogten met zeer diepe dalen afwisselt, maar dat je je over het algemeen goed voelt. Zelfvertrouwen legt de basis voor het geloof in eigen kunnen, eigenwaarde en eigen oordeel. Het geeft je de nodige stabiliteit voor de uitdagingen in je leven.

Mentale en sociale weerbaarheid
Weerbaarheid betekent dat je om kunt gaan met uitdagingen. In de interactie met anderen zul je af en toe je eigen standpunt moeten verdedigen, als de ander een mening heeft die afwijkt van de jouwe. Dit kan alleen als je vertrouwen hebt in je eigen oordeel en mening. Een gebrek aan zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je jezelf tekort doet en de ander de richting laat bepalen. Mentale weerbaarheid zorgt er ook voor dat je na een tegenvaller snel weer opstaat en positief verder gaat. Het lukt je dan beter om te gaan met teleurstellingen.

Stel je dit eens voor…

Je stapt de woonkamer in van een goede vriend van je, de woonkamer zit vol, hij is namelijk jarig. Alle blikken zijn op jou gericht, er zitten veel onbekende mensen binnen die jou nog niet kennen. Het maakt jou niet uit dat je in de belangstelling staat, je kijkt eens goed rond en maakt oogcontact met een ieder. Je groet iedereen netjes en komt met een vrolijke, zelfverzekerde positieve energie naar binnen. Na jezelf te hebben voorgesteld ga je zitten op een willekeurige plek, je groet degene naast je, toevallig iemand die jij nog niet kent. Een minuut later zijn jullie in gesprek geraakt en even later zijn jullie beide aan het schaterlachen. Je hebt de avond van je leven, brengt positiviteit en ontmoet leuke mensen. De mensen die jij ontmoet hebt zijn zeer positief over jou, wat een respectvol en aardig persoon. Dit is één van de velen realistische praktijksituaties wanneer jij beschikt over genoeg zelfvertrouwen en eigenwaarde.

De online eCursus: Blijvend zelfvertrouwen van Frank de Moei

Het is wel duidelijk, zelfvertrouwen brengt je verder en is zeker de moeite waard tijd aan te besteden. Een stap in de goede richting is een traject volgen waar jij stapsgewijs aan de slag gaat. De eCursus van Frank de Moei biedt dit traject aan. KramerTalks is dit traject gestart en wij willen graag deze cursus met jullie delen. Laten wij bij het begin starten, wie is Frank de Moei die de eCursus Blijvend Zelfvertrouwen ontworpen heeft.

Wie is Frank de Moei

Frank is als professionele life-coach een expert in het begeleiden van mensen die positieve veranderingen in hun leven willen creëren – snel èn blijvend. Coaching, training, psychologie en persoonlijke ontwikkeling zijn zijn passies. Hij gelooft dat je alles al in je hebt om het leven te leiden dat je wenst. Je bent veel sterker en kunt veel meer dan je denkt!

Frank is een internationaal trainer en gediplomeerd life-coach, aangesloten bij het NOBCO (Nederlandse orde van beroepscoaches) en het EMCC (European Mentoring and Coaching Council). Naast zijn opleidingen en diploma’s in positieve psychologie en professionele Life-coaching maakt hij gebruik van zijn jarenlange ervaring op het gebied van training, psychologie, management, communicatieve vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Hij is dus zeker een expert op het gebied van coachen en heeft een professionele aanpak hierin.

Wat krijg je na het aanschaffen van de Cursus

Na het aanschaffen van de cursus krijg je al gauw een e-mail met daarin de planning. De komende twaalf/dertien weken krijg je begeleiding om te werken aan je zelfvertrouwen. Je kunt direct aan de slag met de les van week 1. Eerst krijg je theorie dat je op eigen tempo rustig kan doorlezen en over nadenken. Aan het einde van de les krijg je vragen die je dient/kunt beantwoorden, dit alles is ook op eigen tempo en doe jij voor jezelf. Op ieder moment kun jij de cursus even aan de kant leggen. De vragen komen terug op de theorie en laten jou nadenken over jouw persoonlijke situatie. Het zijn goed verzorgde vragen die je anders jezelf nooit zou (kunnen) stellen.

Mijn persoonlijke ervaring is dat na het invullen van de vragen, ik al gauw wilde beginnen aan les 2 om meer over mijzelf te weten te komen. Dit kan (helaas) niet, elke les is gekoppeld aan een week en kun je pas beginnen wanneer je zover bent in het traject. Dit kan een minpunt zijn, maar werkte voor mij ook wel weer in mijn voordeel. Als ik al direct naar les 2 was gegaan, zou ik de stof van les 1 alweer vergeten zijn. Doordat je iedere week één les doet, blijf je langer bij dezelfde les en dus de lesstof hangen waardoor je op langer termijn meer profijt van de cursus hebt.

Extra waard voor je geld

Tijdelijk krijg je bij het aanschaffen van de cursus Blijvend Zelfvertrouwen extra bonussen. Buitenom dat de prijs verlaagt is van 189,- euro naar 49,- euro! Dit zijn de bonussen t.w.v. 75,- euro:

Gratis Bonus #1: Het e-boek Inzicht in je Kracht!

(Waarde: € 25,–)

56 Pagina’s inspiratie over persoonlijke kracht en inzicht in verandering: Tien redenen waarom je doel nog niet is bereikt. De enige echte weg naar verandering. Meer inzicht in je uitdaging. Het geheim van een goede basis. Stel je succes niet langer uit. De drie beste tips voor een ontspannen leven. Pluk de dag. Positiever denken. Wat we eigenlijk willen. Creëer blijvend Zelfvertrouwen. De juiste mentaliteit voor succes. In je passie ligt je kracht (en nog veel meer…)

Gratis Bonus #2: Het e-boek Je bent prima zoals je bent!

(Waarde: € 25,–)

84 Pagina’s over zelfacceptatie, zelfrespect en zelfvertrouwen: Hoe kom je af van je onzekerheid? Van zelfkritiek naar zelfvertrouwen. Stop je schuldig te voelen! Waarom moet je zoveel van jezelf? Heb jij te hoge verwachtingen van jezelf? Ik ben goed zoals ik ben! 7 Mythen over zelfvertrouwen. Meer respect voor jezelf. Wees trots op jezelf. Gun jezelf het allerbeste. Een positief zelfbeeld ontwikkelen doe je zo. Test je zelfvertrouwen. (En nog veel meer…)

Gratis Bonus #3: Het e-boek Volg je eigen weg.

(Waarde: € 25,–)

64 Pagina’s over doen wat je wilt, wat anderen ook zeggen: Kwetsbaar opstellen – goed of slecht? Ik wil veranderen, maar weet niet hoe. Werk aan je sterke punten niet je zwakke kanten. Waarom kan ik geen nee zeggen? Ben je egoïstisch als je voor jezelf kiest? Altijd aardig gevonden worden werkt niet. Ik wil geaccepteerd worden! Stop jezelf te vergelijken. Assertief worden. Zo overwin je verlegenheid. Doen wat je wilt – wat houd je tegen? (En nog veel meer…)

Garantie

Het is ook belangrijk dat je altijd de keuze kunt maken om ermee te stoppen als het niks voor jou is. Om deze reden geeft Frank de Moei 30 dagen lang geld terug garantie. Dit geeft hij omdat hij 100% gelooft dat zijn cursus jou verder gaat helpen. Met één simpel mailtje kun jij jouw geld terugvragen. Verder kun je Frank altijd per mail bereiken als je vragen hebt over de cursus. Een fijn idee!

Eindconclusie

De eCursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei is een prima investering in jezelf. Je ontvangt twaalf/dertien weken lang lessen waar jij mee aan de slag kunt. Tijdelijk kun je de eCursus aanschaffen voor 49,- euro in plaats van 189,- euro + je krijgt drie extra e-boeken t.w.v. 75 euro. In verhouding is dit een zeer goedkope cursus met genoeg content.

Graag wil ik nog even benadrukken dat jezelf blijven ontwikkelen en investeren in jezelf altijd de moeite waard is. Kamp jij niet per se met problemen zoals een gebrek aan zelfvertrouwen en zelfwaardering, kan het alsnog handig zijn om dit traject te starten. Dit omdat het puur interessant kan zijn en je veel over jezelf kunt leren, misschien kom je er achter dat er toch wel wat verbeteringen mogelijk zijn op dit vlak.

Ga je de eCursus Blijvend Zelfvertrouwen van Frank de Moei volgen, dan wens ik je veel plezier en succes.

>>> KLIK HIER OM DE CURSUS AAN TE SCHAFFEN MET KORTING <<<

Planning KramerTalks

Ben jij benieuwd wanneer er weer een nieuw bericht verschijnt op KramerTalks? Check dan gauw even de planning!

KramerTalks


Your Signature

Gerelateerde berichten:
Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"07932":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"07932":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"07932":{"val":"rgb(72, 154, 247)","hsl":{"h":211,"s":0.91,"l":0.62}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Get in touch