.st0{fill:#FFFFFF;}

Vijf redenen waarom eens huilen goed voor je is 

 april 17, 2019

Door  Youri Kramer

Sommige mensen hebben af ​​en toe een goede huilbui nodig. Maar raad eens? Dat zegt de wetenschap ook!

Wanneer je huilt vanwege een laag zelfbeeld of een andere reeks van emoties, kan dit grote voordelen voor je hebben, fysiek, mentaal en, natuurlijk, emotioneel.

Leer de wetenschap achter deze voordelen van huilen …

1. Reinigt je oog en is goed tegen gifstoffen en bacteriën.

… je weet dat een goede, lange huilende sessie je vaak een beter gevoel kan geven, zelfs als je omstandigheden niet een beetje veranderd zijn.– Lemony Snicket

De auteur van de A Series of Unfortunate Events jonge volwassen boekenreeks is misschien niet de meest literaire schrijver die in dit artikel zal worden genoemd, maar zijn citaat is een van de meest inzichtelijke. We voelen ons beter na het huilen, zelfs als het enige dat we overhouden droge ogen is.

Waarom is dat? Vanwege het meest evidente wetenschappelijke voordeel van huilen: de daad zelf haalt afvalstoffen, zoals gifstoffen en bacteriën, uit je lichaam.

De biochemicus en de wereldwijde expert op het gebied van tranen Dr. William Frey ontdekte dat tranen gevormd op basis van emoties meer gifstoffen bevatten, wat betekent dat wanneer die tranen je lichaam verlaten, je jezelf van die gifstoffen reinigt. Tranen vechten tegen bacteriën die we ook van gemeenschappelijke items of gebieden kunnen krijgen, dus als je huilt, heb je ook minder kans om een ​​ziekelijke dag op je werk te verspillen!

Hoe raar het ook mag klinken, huilen kan wonderen doen voor je algehele gezondheid.

2. Huilen lucht enorm op

De hemel weet dat wij ons nooit hoeven te schamen voor onze tranen, want het is regen op het verblindende stof van de aarde, boven onze harde harten. Ik was beter nadat ik had gehuild, dan tevoren – meer spijt, meer bewust van mijn eigen ondankbaarheid, zachtaardiger. – Charles Dickens

Dickens wist veel van de voordelen van huilen, zelfs zonder toegang tot het wetenschappelijke bewijs dat we nu hebben. De belangrijkste reden waarom we ‘beter zijn nadat we hebben gehuild’ is dat tranen ons helpen om iets te beheren dat we onze mangaanniveaus noemen.

Een overmatige blootstelling aan mangaan resulteert vaak in vreselijke gevoelens zoals nervositeit, prikkelbaarheid, angst, agressie en meer soorten angst. Tranen die voortkomen uit emotie verlagen eigenlijk onze niveaus omdat ze een hogere albumine-eiwitconcentratie bevatten, die helpt bij het transporteren van kleine moleculen door ons lichaam.

Je begrijpt de biologie erachter misschien niet helemaal, maar het punt is dat wanneer je huilt je de neiging hebt je beter te voelen.

We voelen ons ook minder gestrest na een huilbui. Wetenschappers zeggen graag dat tranen die je lichaam verlaten wanneer je huilt, lijken op transpireren waardoor je achterblijft wanneer je traint. De chemische stoffen waaruit stress bestaat, verlaten je lichaam direct.

Het verlichten van stress staat hoog op de prioriteitenlijsten van veel mensen, de sleutel tot het volbrengen van de dingen die we moeten doen, en dat doen kan soms zo simpel zijn als het afleggen van een paar tranen!

3. Huilen opent je kwetsbare kant

Geen tranen in de schrijver, geen tranen in de lezer. Geen verrassing in de schrijver, geen verrassing in de lezer. – Robert Frost

In dit citaat beroemde dichter Robert Frost vooral de kunst van het vertellen, maar zijn boodschap geeft ook treffend aan hoe huilen je meer met bepaalde individuen kan verbinden.

Dat betekent niet dat je elke dag na het werk in de metro moet huilen, maar als de omstandigheden goed zijn, zou het geen pijn doen om een ​​paar tranen voor een vriend te laten vallen. Vaker wel dan niet, die persoon zal waarderen dat je op een dergelijke eerlijke manier voor hen opengesteld.

Een van de moeilijkste aspecten van het opbouwen van een vriendschap is het afpellen van de lagen van iemand om hun kern te bereiken. Huilen wordt vaak (en ten onrechte) gezien als een teken van zwakte, maar je kwetsbaar maken toont een echte karaktersterkte.

Zoals we eerder hebben gezegd over geluk, is het belangrijk om voorbij te gaan aan je trots. Onthoud dat als andere mensen voor je huilen of als je je schaamt omdat je voor iemand anders weent. Heb er geen spijt van, laat gewoon de tranen stromen.

4. Huilen helpt het rouwproces

Wees niet beschaamd om te huilen; Het is goed om te treuren. Tranen zijn alleen water en bloemen, bomen en fruit kunnen niet groeien zonder water. Maar er moet ook zonlicht zijn. Een gewond hart zal genezen in de tijd, en wanneer dat gebeurt, wordt de herinnering en liefde van onze verlorenen binnenin verzegeld om ons te troosten. – Brian Jacques,

Iedereen heeft tijd nodig om zijn of haar proces te verwerken. gevoelens, misschien met de hulp van zaken als een grote bak ijs en een favoriete film. Meestal betekent het rouwen van een verlies ook een goede, lange kreet.

Voor elk van de vijf stadia van rouw die aanvankelijk werden voorgesteld door psychiater Elisabeth Kübler-Ross in het boek1969 On Death and Dying van (ontkenning, woede, onderhandelen, depressie en acceptatie), is huilen misschien wel een sleutelcomponent. Elke stap kan gepaard gaan met tranen tijdens de weg naar herstel.

5. Huilen is een cruciale stap om te beginnen vooruit te gaan

Wie niet huilt, ziet het niet. – Victor Hugo

Dit citaat is symbolisch en letterlijk waar.

Op een wetenschappelijk niveau zijn tranen hetgene wat het voor ons mogelijk maakt om te zien. Dat is letterlijk waar ze voor zijn. Tranen smeren beide onze oogbollen en onze oogleden en helpen ons de uitdroging van onze slijmvliezen te voorkomen.

In het fascinerende artikel “The Miracle of Tears” legt auteur Jerry Bergman uit dat zonder tranen, zien op de korte termijn zeer oncomfortabel en op de lange termijn onmogelijk zou zijn.

Tranen helpen ons ook om onze toekomst te ‘zien’ en ons open te stellen voor een leven dat verder gaat dan waar we om huilen.

Door pijn los te laten die we gevoeld hebben vanwege dingen in ons verleden, kunnen we verder gaan met het voelen van vreugde over het heden en de toekomst. Het is belangrijk om je emoties los te laten in plaats van ze van binnen te bottelen. Dat stelt je in staat om vooruit te gaan en te blijven zoeken naar het succes dat je altijd al wilde.

Huilen wordt meestal gezien als iets slechts, maar door je emoties los te laten, open je jezelf voor iets goeds in de toekomst. Vergeet deze voordelen van huilen niet als je voelt dat er waterwerken door de buis komen.

 

 

Youri Kramer


Your Signature

Gerelateerde berichten:
Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch