.st0{fill:#FFFFFF;}

Heb je het zwaar? Dit is je kans! 

 april 22, 2019

Door  Youri Kramer

Probeer de veranderingen die op je afkomen niet te weerstaan. Laat in plaats daarvan het leven door jou leven. En maak je geen zorgen dat je leven op zijn kop staat. Hoe weet je dat de kant die je gewend bent beter is dan degene die moet komen? ‘Rumi

We maken allemaal moeilijke momenten door in het leven.We worden geconfronteerd met ongewenste veranderingen. Ziekte. Relaties eindigen. Het overlijden van dierbaren en andere omstandigheden waar wij geen controle over hebben. Je kunt last hebben van angst, stress, onzekerheid en pijn.

Ik wist niet hoe ik ermee om moest gaan of er elke dag doorheen kon komen. Werken aan mijn eigen spirituele oefeningen en op reis gaan naar antwoorden, hier is wat ik heb geleerd over spirituele manieren om ongewenste veranderingen te doorstaan.

Hier zijn 8 spirituele manieren om te stoppen met weerstand te bieden aan de veranderingen in je leven en ze in je voordeel te gebruiken.

1. Geloof dat alles voor jouw hoogste goed is.

Wat er ook in je leven gebeurt, geloof dat het het beste gebeurt. Je weet niet of dat uiteenvallen echt hartverscheurend is of hart opengaat. Je weet niet of die fysieke aandoening ziel verruimend zal zijn. Wat wij denken dat slecht voor ons is, kan op den duur het ding zijn dat we nodig hadden. Hoe slecht het ook is, geloof dat het is wat je nodig hebt en geloof dat dit het juiste moment is om het te ervaren.

2. Neem alles wat er gebeurt als leermoment.

Je kunt jezelf onderdompelen in de ups en downs van het leven en je afvragen waarom dingen zijn gebeurd, je wentelen in verdriet en pijn. Of je kunt jouw huidige uitdagingen en problemen uit het verleden gebruiken als leermomenten. Zoek uit wat er in het verleden is gebeurd en welke lessen het voor je heeft gehad.

Zie het huidige moment als een student op zoek naar aanwijzingen en berichten. Elk slecht ding dat gebeurt kan een bron van leren zijn. Elk leermoment kan een bron van wijsheid zijn. Welke pijn of strijd je ook tegenkomt, word nieuwsgierig naar de les die deze levensomstandigheid voor jou heeft.

Word nieuwsgierig naar de veranderingen in je leven.

3. Wees dankbaar dat je hebt gekregen wat het ook is dat in je leven is gekomen.

In plaats van zoveel energie te besteden aan het weerstaan ​​van het leven en wat erin komt, wat als je je hart opent voor wat erin komt. Als je elke omstandigheid en ervaring begint te zien, kun je er alleen maar waardering en dankbaarheid voor voelen.

Ik heb ook gemerkt dat wanneer je dankbaarheid gaat uiten voor de slechte dingen die gebeuren, je de manier verandert waarop je je voelt over de uitdaging waarmee je wordt geconfronteerd. Wanneer je de manier waarop je over het probleem in jouw leven denkt, verandert, begint het probleem zelf te veranderen.

Een verandering in de gedachten herformuleert de omstandigheden en hoe je je erover voelt. De omstandigheden beginnen dan op wonderbaarlijke wijze in jouw voordeel te veranderen.

4. Cultiveer gevoelens van vrede, positiviteit en optimisme.

Ik weet dat het super onmogelijk is om te doen – om vrede te zoeken te midden van je levensstormen, maar het is mogelijk. Het gebruik van spirituele oefeningen zoals ademhaling, meditatie en yoga kan je helpen je innerlijke wereld te kalmeren en meer vrede te voelen, wat er ook gebeurt.

Zelfs als je leven op zijn kop staat, kun je door het meest positieve prisma te bekijken je gemotiveerd voelen dat het beter gaat. Geestelijk gesproken heeft je interne staat van zijn invloed op de omringende omstandigheden.

Word kalm aan de binnenkant, om wat opluchting te krijgen over de omstandigheden aan de buitenkant.

5. Gebruik elke teleurstelling als een kans om anderen te dienen.

Wat is het beste gebruik van je pijn en worsteling? Service!

Gebruik de pijn die je nu doormaakt om iemand in een vergelijkbare situatie te helpen. Of dien anderen gedurende die tijd als je door uitdagingen gaat. De beste manier om te stoppen met denken over je eigen levensproblemen en pijn is om er voor anderen te zijn en de focus van jezelf te nemen.

De beste manier voor je om terug te geven en jouw problemen in jouw voordeel te gebruiken, is om de ervaringen met anderen te delen om hun leven gemakkelijker te maken. De wetten van oorzaak en gevolg zullen in je voordeel werken wanneer je anderen helpt dezelfde worstelingen door te maken die je hebt doorstaan.

6. Laat levensgebeurtenissen de leugens wegvallen en kom dichter bij je waarheid.

Dit hoeft niet zo esoterisch te zijn als het klinkt. We plaatsen veel fronten in het leven. Bedankt ego!

We zijn gehecht aan onze fysieke verschijning, carrière, sociale status en politieke overtuigingen. Wanneer je leven uit elkaar begint te vallen en alles wat je weet nu onbekend is, begin je alle ego-identificaties die je je hele leven hebt gebruikt, te laten vallen. Je begint verder te kijken dan je beroep, sociale status, leefomgeving en krijgt wie je echt bent.

Hoe meer je externe omstandigheden je wereld schudden, hoe dieper je kunt gaan.

7. Gebruik de kracht van overgave om het leven de weg te laten wijzen

Je hebt misschien gewild dat je leven op een bepaalde manier zou verlopen en als het leven misloopt, kun je het niet redden. Je verzet je tegen de veranderingen die je niet wilt, schoppen en schreeuwen. Je wou dat het anders was.

Je voelt een hele reeks emoties die zich verzetten tegen de omstandigheden in je leven. Je herkent het verleden, vecht tegen de huidige omstandigheden en probeert hard een ander resultaat af te dwingen. Je hoeft niet op te geven en toe te geven als het leven klopt.

Je kunt gaan van vechten tegen wat er op je pad komt, tot het leven de weg zal wijzen. Het leven zal naar je gooien wat het wil. Jouw taak is om op de golf te surfen als een surfer in de gewelddadige storm. Het is om te blijven staan ​​terwijl de golven en wind je van je board proberen te duwen.

Je kunt de gewelddadige golven niet beheersen, maar je kunt leren ze te berijden.

8. Leg al jouw aandacht op het moment bij de hand.

Heb je gemerkt dat je op elk moment zit, behalve het huidige?

Op dit moment heb je misschien niet de problemen die je denkt te hebben. Op dit moment bestaan ​​je angsten, zorgen en frustraties niet. Angst, zorgen en stress zijn alleen voor een tijd en plaats die er nog niet is. Leef te veel in de toekomst en je zult je blijven wentelen in de angst voor wat komen gaat. Leef te veel in het verleden en je marineert op een plek die niet meer bestaat.

Breng jezelf terug naar het nu. Focus op deze taak. Wees nu aanwezig voor de mensen en momenten voor je. Leef je leven.

 

Youri Kramer


Your Signature

Gerelateerde berichten:
Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch