.st0{fill:#FFFFFF;}
__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"70cf1":"Royal Blue"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Word Financieel intelligent en maak de beste geldkeuzes.

Ontdek hoe je makkelijk geld kunt besparen, meer geld kunt gaan verdienen en hoe je een vermogen kunt opbouwen. Stapsgewijs naar een financieel gezonder leven.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"55c7c":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"55c7c":{"val":"var(70cf1)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"55c7c":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Ontdek de mogelijkheden

De zeven eigenschappen van effectief leiderschap 

 maart 28, 2018

Door  KramerTalks

In het boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap verteld Stephen R. Covey over belangrijke eigenschappen die een goede leider dient te hebben. Je gaat tijdens het lezen actief aan de slag met de kennis die je voorgeschoteld krijgt. Op deze manier ga jij eigenschappen bij jezelf ontwikkelen die je persoonlijk leiderschap een boost zal geven.

Definitie van eigenschap

Voordat ik je meer ga vertellen over het boek, nemen wij eerst even de definitie van eigenschap door.

Een eigenschap of kenmerk is een verschijnsel dat typisch is voor een bepaalde persoon, voorwerp of zaak. Eigenschappen van organismen (levende wezens) worden deels genetisch en deels door het milieu (leefomgeving) bepaald. Bij mensen en dieren wordt vaak van een karakter gesproken dat door een samenstel van eigenschappen wordt bepaald.

Eigenschappen worden deels door het milieu bepaald

Dat een eigenschap deels door het milieu bepaald wordt is een erg positief feit. Wanneer een eigenschap enkel genetisch bepaald wordt zou je er niks aan kunnen veranderen, dit is niet het geval. Jij kunt dus zelf de keuze maken om je eigenschap naar wens aan te passen.

Het boek

Om zorg te dragen over anderen als een leider, dien je eerst jezelf in goede banen te kunnen leiden. Dit heet persoonlijk leiderschap. Het boek geeft je de mogelijkheid om eens goed naar in de spiegel te kijken. Wie ben jij en hoe kijk jij tegen situaties aan. De schrijver geeft jou de zeven beste eigenschappen voor persoonlijk leiderschap.

Leer als een leraar

De schrijver adviseert om het boek te lezen als een leraar, niet als een leerling. Werk van binnen naar buiten en lees de stof met de intentie om het op iemand anders over te brengen. De schrijver garandeert dat je op deze manier niet alleen de stof beter onthoudt, maar ook beter begrijpt en in een breder perspectief kunt plaatsen. Bovendien zul je ook eerder geneigd zijn het een en ander in praktijk te brengen.

Wees oprecht, maak er een leer proces van en anderen zullen jou positiever gaan benaderen. Leiding geven over jezelf en over anderen, doe je met anderen.

Zeven eigenschappen

Onze persoonlijkheid is al onze eigenschappen bij elkaar opgeteld. Zo luidt een gezegde; ‘Zaai een gedachte, oogst een handeling; zaai een handeling, oogst een eigenschap; zaai een eigenschap, oogst een karakter; zaai een karakter, oogst een doel.’

Eigenschap 1: wees proactief

Proactiviteit word wel eens verward met het woord initiatief nemen. Proactief handelen is meer dan alleen het initiatief nemen. Het betekent dat jje verantwoordelijk bent voor je eigen leven. Ons gedrag is afhankelijk van onze beslissingen, niet van onze omstandigheden.

Proactieve mensen zijn zich bewust van dat vermogen. In het boek leer je hoe jij een bewustwording kunt creëren.

Eigenschap 7: houd de zaag scherp

Dit hoofdstuk is naar mijn mening de belangrijkste eigenschap, voor alles in het leven. Dit hoofdstuk heeft betrekking op het onderhoud en de verbetering van het beste instrument dat je hebt – jezelf. Om het beste uit jezelf te halen, dien je goed voor jezelf te zorgen. In de meeste levensfilosofieën en ook in dit boek, worden deze vier dimensies gehanteerd:

1) Lichamelijk
Beweging, voeding en stressbeheersing

2) Geestelijk
Lezen, visualiseren, plannen en schrijven

3) Spiritueel
Streven naar duidelijke waarden, toewijding, studie en meditatie

4) Sociaal-emotioneel
Dienstbaarheid, empathie, synergie, innerlijke zekerheid

In dit hoofdstuk komt dit uitgebreid uit bod, dit zal ervoor zorgen dat jij jezelf scherp houdt en zo effectief mogelijk te werk kunt gaan.

Eigenschappen twee t/m zes

Buitenom eigenschap één en zeven dat ik al kort met jullie heb doorgenomen, zijn er nog vijf andere eigenschappen die erg belangrijk zijn. Om achter deze eigenschappen te komen daag ik jou uit dit boek te gaan lezen. Het boek geeft zoveel waardevolle informatie, dat het voor mij zeer lastig was om enkele punten eruit te halen. Ik weet zeker, dat er in het boek waardevolle informatie staat waardoor jij de leiding kunt gaan nemen over jouw leven.

Begin direct met lezen

Je kunt al direct aan de slag met dit boek. Je kunt het ebook downloaden of het paperback exemplaar bestellen bij bol.com!

Koop bij bol.com

Waarom persoonlijk leiderschap belangrijk is

Voor iedereen is persoonlijk leiderschap belangrijk. Het zal je helpen verantwoordelijkheid te nemen over je eigen leven. Leiderschap is niet alleen voor mensen die een leidinggevende functie vervullen of ambiëren. Ook jij zal de leiding moeten nemen over jouw leven. Dit boek zal jou leren wat leidinggeven inhoud en hoe dit jouw leven op een positieve manier zal beïnvloeden.

Planning

Benieuwd wanneer KramerTalks een nieuw bericht upload? Check dan hier de planning.

KramerTalks


Your Signature

Gerelateerde berichten:
Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"07932":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"07932":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"07932":{"val":"rgb(72, 154, 247)","hsl":{"h":211,"s":0.91,"l":0.62}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Get in touch