.st0{fill:#FFFFFF;}

8 manieren om je perspectief te veranderen in moeilijke tijden 

 april 16, 2019

Door  Youri Kramer

Als er één ding in het leven is dat zeker is, is het dat verandering onvermijdelijk is.

We zeggen snel “ook dit zal voorbijgaan” wanneer we voor enige tegenspoed komen te staan, maar we vergeten dat hetzelfde gezegde van toepassing is als het goed gaat. Als je het gevoel hebt dat je op de top van de wereld bent, duurt het slechts één slechte dag om je weer op de grond te brengen met een hobbel.

Misschien is het een verloren baan of een catastrofale verwonding of ziekte. Misschien is het het plotselinge verlies van een geliefde of een geloofscrisis. Wat er ook misgaat, je bent nooit 100% hulpeloos – ook al zou het op die manier je ergste momenten kunnen voelen.

Een ding dat je altijd kunt doen, ongeacht de omstandigheden, is de leiding nemen en je manier van denken veranderen. Deze lijst is om die reden gecreëerd, omdat we weten dat je perspectief soms kan veranderen om je weer op de been te helpen.

Blijf lezen om meer te weten te komen over het verleggen van je perspectief – of je nu in een crisis zit of niet.

 

“Wat je ziet, hangt niet alleen af ​​van waar je naar kijkt, maar ook van waar je naar uitziet.” – James Deacon

1. Zoek wat perspectief.

Als er dingen fout gaan, hebben we soms het gevoel dat er een sluier van duisternis op ons is gevallen. Probeer het zoals we zouden kunnen, we kunnen gewoon niet door ons heen kijken om de stof te doordringen en de frisse lucht naar binnen te laten stromen.

Het kan verleidelijk genoeg zijn om de “waarom ik?” Route af te leggen, waar we geloven dat als we tegen ons schipperen de duisternis genoeg, er zal iets veranderen. Of de duisternis zelf zal medelijden met ons hebben en van aard veranderen of terugtrekken, of iemand anders zal onze weg verlichten.

Dit soort denken is niet het soort dat je zal helpen wanneer de tijden moeilijk zijn. In plaats van te denken “waarom ik?”, Vraag je jezelf af – wel, waarom ik niet? Wat maakt mij zo bijzonder dat ik nooit zal moeten lijden zoals anderen? Het bereiken van een gevoel van perspectief is de eerste stap naar het omgaan met een crisis en het overwinnen van de drang om te tieren en te trainen in dingen waar je geen controle over hebt.

Vertrouwen op anderen om te helpen kan het zelfs moeilijker maken voor je om perspectief te vinden – vooral als de crisis van persoonlijke aard is, zoals het verlies van een baan of het einde van een relatie of vriendschap. Vermijd anderen te vragen wat ze zouden doen of zeggen, maar concentreer je op het vinden van jouw eigen pad. Terwijl vrienden en familieleden vaak willen wat het beste voor je is, is het beter (en gezonder) om tot jouw eigen conclusies te komen en jouw eigen beslissingen te nemen wanneer je wordt geconfronteerd met dergelijke crises.

 

“Soms is het leven te moeilijk om alleen te zijn, en soms is het leven te goed om alleen te zijn.” – Elizabeth Gilbert

2. Je bent niet alleen

Hoewel ik toegeef dat bepaalde persoonlijke vormen van persoonlijke crisis moeilijker zijn om mee om te gaan als je anderen toestaat om je te beïnvloeden, moet je nooit aannemen dat je helemaal alleen bent. Hulp kan uit de meest onverwachte bronnen komen. Soms, als je begint met het werk, ontmoet het universum je halverwege door de persoon te sturen met precies de juiste vaardigheden of advies dat je nodig hebt.

Hoewel het klagen je zelden enige hulp zal bieden, is er geen reden om jouw verhaal niet met anderen te delen, vooral wanneer dat verhaal betrekking heeft op jouw geestelijke gezondheid. Terwijl een stoïcijnse houding en stijve bovenlip zich waardiger kunnen voelen, is het vaak nederigheid die het pad naar verlossing effent. Niemand kan je helpen als ze niet weten dat je hulp nodig hebt. Deel jouw situatie met familie, vrienden, kennissen en zelfs vreemden – laat hen weten wat er gaande is en sta open voor hun aanbiedingen van ondersteuning en hulp.

Je weet nooit wanneer iemand je het enige kan geven dat je nodig hebt om je perspectief op een situatie volledig te veranderen. Het zou een tastbare hulpbron kunnen zijn, of het zou gewoon informatie of een idee kunnen zijn – of gewoon een nieuw gezichtspunt.

Sta open voor deze nieuwe ideeën en gezichtspunten en zeg niet “nee” om te helpen uit trots of koppigheid.

 

“Het verleden kan niet worden veranderd. De toekomst ligt nog in jouw macht. “- Onbekend

3. Het verleden is in het verleden

Je zou denken dat hoe ouder je wordt, hoe gemakkelijker het zou zijn om hobbels in de weg te verwerken, toch?

Velen van ons ontdekken dat in werkelijkheid het tegenovergestelde is. We denken dat we de volwassenheid hebben om een ​​crisis tegemoet te treden, evenals eerdere ervaringen. Helaas vinden sommigen van ons dat bepaalde crises – of het verlies van een familielid, het verlies van een baan of episodes van depressie of angst – ons herinneren aan alle negatieve dingen die we in het verleden al hebben meegemaakt. We beginnen de slechte dingen die ons zijn overkomen te herbeleven en raken overweldigd door de gedachte dat het allemaal weer gebeurt.

Probeer bij het aangaan van nieuwe uitdagingen niet te vergeten dat het verleden in het verleden is. Laat het waar het thuishoort. Als lessen uit het verleden je kunnen helpen herhaling te voorkomen, gebruik ze dan. Maar vermijd het fatalistische denken dat veronderstelt dat alleen maar omdat er nu iets slechts gebeurt, alles terug zal gaan zoals het was.

Je hebt de keuze om je toekomst op te bouwen zoals jij dat wilt, en de mogelijkheid om je huidige omstandigheden te gebruiken om je daar te helpen.

 

“Tegenspoed zorgt ervoor dat sommige mannen breken; anderen om records te breken. “- William Arthur Ward

4. Je hebt tegenslag overwonnen.

Hoe jong je ook bent, dit kan op jou van toepassing zijn. Laat niemand je vertellen dat je niet begrijpt hoe het is om ontberingen te verduren, gewoon omdat je jong bent – omdat niemand immuun is voor lijden. Een familielid, huis of vriend verliezen op een vroege leeftijd kan verwoestend zijn, maar ze kunnen je ook de emotionele volwassenheid geven die je nodig hebt om door te gaan.

Met andere woorden, hoe meer je tegenkomt in je leven, des te meer overwinningen je opslaat.

Wanneer je merkt dat je terug flitst naar de enge herinneringen in je verleden, herinner jezelf eraan hoe die moeilijke tijden jou vormden. Of het was door hard werken, een briljant idee, of een helpende hand die je niet had verwacht, je bent hier. Het leek toen ook onmogelijk!

 

“Mijn schuur is platgebrand, ik kan nu de maan zien.” – Minutes Masahide, Japanse dichters uit de 17e eeuw en Samurai. 

5. Ook dit gaat voorbij

Terugblikkend naar wat ik in het begin zei, het is belangrijk om te onthouden dat niets ooit hetzelfde blijft. We veranderen en evolueren voortdurend, zowel in de manier waarop we omgaan met dingen als de kansen die zich voordoen.

Er zijn echter een aantal drempels die je alleen in één richting kunt oversteken. Niet alle ziekten hebben genezingen, maar gelukkig vallen veel crises niet in deze categorie. Degenen die dat wel doen, zijn moeilijk onder ogen te zien, of ze ons persoonlijk overkomen of iemand die dichtbij ons staat. Chronische ziekten kunnen overweldigend en angstaanjagend zijn: reik uit naar anderen en bouw een gemeenschap van mensen op die jouw angsten begrijpt en inleest. Of je nu worstelt met angst, depressie, fibromyalgie, MS, astma of wat dan ook – verlies niet de hoop dat nieuwe therapieën en behandelingen kunnen ontstaan ​​om je te helpen het beste uit je leven te halen.

Vanuit een ander perspectief, als je net je baan bent kwijtgeraakt en nu al je sollicitaties onbeantwoord blijven, probeer je eraan te herinneren dat deze situatie tijdelijk is. Misschien is morgen misschien wel de dag dat je dat langverwachte telefoontje krijgt.

 

“Geloof in jezelf en alles wat je bent, weet dat er iets in je is dat groter is dan enig obstakel.” – Christian D. Larson

6. Noodzaak is de moeder van de uitvinding

We hebben allemaal gehoord dat wat je niet doodt maakt je sterker.

Maar als je een paar dingen in het leven hebt gedaan, ben je het misschien niet helemaal eens.

Je hebt misschien ook gehoord dat noodzaak de moeder van de uitvinding is – wat betekent dat het nodig is om iets te veranderen of aan te passen, leidt vaak tot prachtige resultaten. De kansen zijn dat je met een aantal uitdagingen waar je mee te maken hebt, een waardevolle les hebt gekregen.

Misschien was het een nieuwe baan of een nieuwe vriend, verbeterde professionele of mensenvaardigheden, of betere vaardigheden voor geldbeheer. Het is absoluut waar dat tegenspoed ons sterker kan maken. Soms maakt het ons ook slimmer.

Toegegeven, niet alle veranderingen die we ondergaan zijn positief: tegenspoed kan ons in de toekomst angstig en aarzelend maken. Het kan twijfel aan zichzelf inleiden die ons de komende jaren kan volgen. Maar er zijn meestal genoeg positieve veranderingen om die negatieve te compenseren, en als je daaraan vasthoudt, kun je in de toekomst problemen krijgen.

 

“Bemin onvoorwaardelijk. Maar vertrouw op jezelf. “- Marty Rubin

7. Andere mensen weten niet altijd het beste

Wanneer je in een crisis verkeert, kan het voelen dat iedereen in de wereld je wil vertellen wat er gebeurt en wat je moet doen.

Soms is hun advies onmisbaar; soms, zoals in mijn eigen ervaring, kan het je zelfs voor depressie behoeden.

Maar helaas is dit niet altijd het geval – niet alle mensen die je hun mening geven, hebben de beste bedoelingen. Er zijn veel negatieve mensen. Ze zeggen dat ellende houdt van gezelschap, omdat het waar is: mensen die moeilijke tijden doormaken, zouden graag met iemand in dezelfde positie willen praten; terwijl anderen op zoek zijn naar een uitlaatklep om hun fouten op je te projecteren. Hoewel het moeilijk te overwegen is, kunnen anderen zelfs je ondergang zoeken.

Als je gevoel zegt dat iemand je niet in je hart heeft, neem dan de positieve stap om hun negativiteit te negeren en verder te gaan. Luister naar de mensen waarvan je weet dat je ze wilt maken en geloof dat je het kunt doen.

 

“Om uit zijn eigen as te herrijzen, moet een Phoenix eerst verbranden.” – Octavia Butler

8. Een feniks brandt altijd op in vlammen voordat hij herboren wordt.

Als de feniks – of het nu in klassieke literatuur, films of zelfs in de Harry Potter-romans is – ons iets heeft geleerd, is het dat voordat je herboren kunt worden als een slimmere, sterkere, gelukkiger persoon, je soms eerst iets vaarwel moet zeggen.

Bedenk dat je nu in een crisis zit omdat er iets beters te verwachten is. Misschien is het verliezen van je baan het beste in de wereld, en je weet het gewoon nog niet. Het verliezen van een baan waardoor je je veilig voelt maar niet wordt uitgedaagd, kan een teken zijn dat je echte carrière nog niet is begonnen. Misschien zal die blessure die je dwong terug te gaan naar je geboorteplaats voor ondersteuning je opnieuw verbinden met de mensen van wie je houdt. Misschien zal de crisis van het geloof waarmee je nu wordt geconfronteerd je geloof daadwerkelijk versterken.

Hoe het ook zij, je kunt deze pagina niet in het verhaal van je leven veranderen totdat je er klaar voor bent om het los te laten . Soms wanneer we ons vastklampen aan die pagina’s, verandert het leven de pagina voor ons. We zijn er misschien niet klaar voor, maar je zult nooit weten wat de toekomst voor je in petto heeft totdat je verder gaat.

Soms is een “tragedie” een vermomde zegen. Is dit je overkomen?

 

Youri Kramer


Your Signature

Gerelateerde berichten:
Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch