.st0{fill:#FFFFFF;}
__CONFIG_group_edit__{}__CONFIG_group_edit__
__CONFIG_local_colors__{"colors":{"70cf1":"Royal Blue"},"gradients":{}}__CONFIG_local_colors__

Word Financieel intelligent en maak de beste geldkeuzes.

Ontdek hoe je makkelijk geld kunt besparen, meer geld kunt gaan verdienen en hoe je een vermogen kunt opbouwen. Stapsgewijs naar een financieel gezonder leven.

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"55c7c":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"55c7c":{"val":"var(70cf1)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"55c7c":{"val":"rgb(19, 114, 211)","hsl":{"h":210,"s":0.83,"l":0.45}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Ontdek de mogelijkheden

7 eenvoudige manieren om geld te besparen 

 januari 2, 2021

Door  KramerTalks

Soms is het moeilijkste aan geld besparen net begonnen. Deze stapsgewijze handleiding voor het besparen van geld kan u helpen bij het ontwikkelen van een eenvoudige en realistische strategie, zodat u kunt sparen voor al uw besparingsdoelen op korte en lange termijn.

1. Registreer uw uitgaven

De eerste stap om geld te besparen, is erachter te komen hoeveel u uitgeeft. Houd al uw uitgaven bij, dat wil zeggen: elke koffie, elk huishoudelijk artikel en elke fooi.

Zodra u uw gegevens heeft, organiseert u de cijfers in categorieën, zoals gas, boodschappen en hypotheek, en somt u elk bedrag op. Gebruik uw creditcard- en bankafschriften om ervoor te zorgen dat u correct bent – en vergeet ze niet.

2. Budget voor besparingen

Als u eenmaal een idee heeft van wat u in een maand uitgeeft, kunt u beginnen met het organiseren van uw geregistreerde uitgaven in een werkbaar budget . Uw budget moet aangeven hoe uw uitgaven zich meten met uw inkomen, zodat u uw uitgaven kunt plannen en te hoge uitgaven kunt beperken. Houd rekening met uitgaven die regelmatig maar niet elke maand voorkomen, zoals auto-onderhoud.

Tip: voeg een spaarcategorie toe – probeer 10 tot 15 procent van uw inkomen te sparen.

3. Vind manieren waarop u uw uitgaven kunt verminderen

Als uw uitgaven zo hoog zijn dat u niet zoveel kunt sparen als u zou willen, is het misschien tijd om te bezuinigen. Identificeer niet-essentiële zaken waaraan u minder kunt uitgeven, zoals entertainment en uit eten gaan. Zoek naar manieren om te besparen op uw vaste maandelijkse uitgaven, zoals televisie en uw mobiele telefoon.

Hier zijn enkele ideeën om dagelijkse uitgaven te verminderen:

 • Gebruik bronnen zoals lijsten met community-evenementen om gratis of goedkope evenementen te vinden om de uitgaven voor entertainment te verminderen.
 • Annuleer abonnementen en lidmaatschappen die u niet gebruikt, vooral als ze automatisch worden verlengd.
 • Zet u in om slechts één keer per maand uit eten te gaan en plekken te proberen die in de categorie “goedkoop eten” vallen.
 • Gun uzelf een “afkoelingsperiode”: wacht een paar dagen als u in de verleiding komt tot een niet-essentiële aankoop. Misschien ben je blij dat je bent geslaagd – of klaar om ervoor te sparen.

4. Stel besparingsdoelen in

Een van de beste manieren om geld te besparen, is door een doel te stellen. Begin met te bedenken waarvoor u misschien wilt sparen – misschien gaat u trouwen, plant u een vakantie of spaart u voor uw pensioen. Zoek vervolgens uit hoeveel geld u nodig heeft en hoe lang het kan duren om het te sparen.

Hier zijn enkele voorbeelden van doelen op korte en lange termijn:

Korte termijn (1–3 jaar)

 • Noodfonds (3-9 maanden
  levensonderhoud, voor het geval dat)
 • Vakantie
 • Aanbetaling voor een auto

Lange termijn (4+ jaar)

 • Aanbetaling voor een huis of een
  verbouwingsproject
 • De opleiding van uw kind
 • Pensioen

Als u spaart voor uw pensioen of de opleiding van uw kind, overweeg dan om dat geld op een beleggingsrekening te zetten. Hoewel investeringen risico’s met zich meebrengen en geld kunnen verliezen, creëren ze ook de mogelijkheid om te groeien wanneer de markt groeit, en kunnen ze geschikt zijn als u een evenement ver van tevoren plant.

Tip: stel een klein, haalbaar kortetermijndoel voor iets leuks en dat groot genoeg is, zodat u waarschijnlijk niet het geld bij de hand hebt om ervoor te betalen, zoals een nieuwe smartphone of kerstcadeaus. Het bereiken van kleinere doelen – en genieten van de leuke beloning waarvoor je hebt gespaard – kan je een psychologische boost geven die de beloning van sparen directer maakt en de gewoonte versterkt.

5. Bepaal uw prioriteiten

Na uw uitgaven en inkomsten hebben uw doelen waarschijnlijk de grootste invloed op de manier waarop u uw spaargeld besteedt. Onthoud langetermijndoelen – het is belangrijk dat bij het plannen van uw pensioen niet in de plaats komt van kortetermijnbehoeften.

Tip: leer hoe u prioriteit kunt geven aan uw spaardoelen, zodat u een duidelijk idee heeft van waar u kunt beginnen met sparen. Als u bijvoorbeeld weet dat u uw auto in de nabije toekomst moet vervangen, kunt u er nu geld voor gaan opbergen.

6. Maak automatisch sparen

Bijna alle banken bieden geautomatiseerde overschrijvingen aan tussen uw betaal- en spaarrekeningen. U kunt kiezen wanneer, hoeveel en waar u geld wilt overmaken of zelfs uw directe storting splitsen, zodat een deel van elk salaris rechtstreeks naar uw spaarrekening gaat.

Tip: het opsplitsen van uw directe storting en het opzetten van automatische overboekingen zijn eenvoudige manieren om geld te besparen, aangezien u er niet over na hoeft te denken, en het vermindert over het algemeen de verleiding om het geld in plaats daarvan uit te geven. 

7. Zie hoe uw spaargeld groeit

Bekijk uw budget en controleer uw voortgang elke maand. Dit helpt u niet alleen om vast te houden aan uw persoonlijke spaarplan, maar het helpt u ook om problemen snel te identificeren en op te lossen. Als u begrijpt hoe u geld kunt besparen, kan dit u zelfs inspireren om meer manieren te vinden om te besparen en uw doelen sneller te bereiken.

KramerTalks


Your Signature

Gerelateerde berichten:
Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"07932":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default","value":{"colors":{"07932":{"val":"var(--tcb-skin-color-0)"}},"gradients":[]},"original":{"colors":{"07932":{"val":"rgb(72, 154, 247)","hsl":{"h":211,"s":0.91,"l":0.62}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__

Get in touch